Onderhoud aan server

Wij werden er door onze provider op gewezen dat onze server op de blacklist van Google is gezet. Dit betekent dat u mogelijk wat problemen kunt ondervinden met de mail en dan voornamelijk als het gaat om gmail accounts.

De oorzaak hiervan is dat er een aantal websites op onze server staan die virussen of spam verspreiden. Dit komt vaker voor als sites niet ge-update worden en er beveiligings onderdelen zoals Captcha niet opgenomen zijn in e-mail formulieren. Wij hebben de server geheel doorgenomen en degenen die hun site niet goed hebben ingericht gemailed.

Wij gaan ervoor zorgen dat de problemen deze week verholpen zijn.

CS-Twente biedt oplossing voor ransomware op Apple computers

Eerst waren gebruikers van computers met Microsoft-software het slachtoffer, maar nu  zijn ook Apple-computers getroffen door ransomeware. Het virus zorgt ervoor dat uw computer wordt geblokkeerd  en pas weer wordt vrijgegeven als u daarvoor een losgeld betaalt. Dit werd bekend gemaakt door beveiligingsbedrijf Palo Alto. Het virus, KeRanger dat op de Apple-computers werd aangtroffen werd op de computer gezet doordat men het programma Transmission (versie 2.90) van downloadsite BitTorrent installeerde.

Een van onze klanten kwam in aanraking met het virus en wij hebben vervolgens een oplossing gevonden waarmee het virus zonder te betalen verwijderd kan worden.

Neem contact op met ons en wij bieden u de oplossing.